Кон почетната страница
Почетна страница
За uslugi.gov.mk
Контакт
   Услуги од
Министерства
Министерство за внатрешни работи
Министерство за економија
Министерство за животна средина и просторно планирање
Министерство за здравство
Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство
Агенција за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој
Министерство за култура
Министерство за локална самоуправа
Министерство за надворешни работи
Министерство за образование и наука
Биро за развој на образованието
Министерство за одбрана
Министерство за правда
Управа за водење на матичните книги
Министерство за транспорт и врски
Министерство за труд и социјална политика
Министерство за финансии
Управа за јавни приходи
Царинска Управа на РМ
Секретаријат за европски прашања
Останати Органи
Државен завод за статистика
Државен архив на РМ
Агенција за иселеништво
Агенција за млади и спорт
Агенција за развој и инвестиции
Агенција за храна и ветеринарство на Република Македонија
Агенција за катастар на недвижности на Република Македонија
Агенција за вработување на Република Македонија
Комисија за односи со верски заедници и религиозни групи
Фонд за здравствено осигурување на Македонија
Фонд за пензиско и инвалидско осигурување на Македонија
Централен регистар на Република Македонија
Службен весник на Република Македонија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје
Универзитет „Св.Климент Охридски“ - Битола
Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип
Универзитет за информатички технологии - Охрид
Државен универзитет во Тетово
често поставувани прашања
Работни односи
vidi na sitel kako cela makedonija ostana bez rabota tocno na broj znaat vo koj grad kolku nevraboteni ima vo cest na toj Crvenkoski a sega sto prevzede Gruevski za istite ne ostavi bez leb i eden i drug. VO NIV SPAGAM I jas. nema parce leb za nas.
Pocituvani, Ministerstvoto za trud i socijalna politika kreira del od merkite za vrabotuvanje,dodeka Agencijata za vrabotuvanje gi implementira.Za vaseto prasanje najdobro e da se obratite do Agencijate za vrabotuvanje vo mestoto kade sto ziveete.So pocit
Pocituvani , volontiram kaj advokat i sklucivme dogovor za volontiranje , me interesira dali treba da podignam od ministersvo za trud i socijalna politka volonterna kniska ??
Согласно член 6 од Законот за Волонтерство Организатори на волонтерска работа може да бидат: - здружение на граѓани и фондација; - верска заедница и религиозна група; - јавна установа и - орган на државна власт. Организаторот на волонтерската работа од ставот 1 на овој член, ја утврдува потребата од ангажирање на волонтери, видот на услугите и начинот и постапката за обезбедување на истите, врз основа на програмата за волонтирање. Доколку вие спаѓате во овие групи можи да склучувате волонтерски договори,меѓутоа како што кажувате се работи за адвокатска канцеларија ,адвокатските канцеларии се приватен сектор и не спаѓа и не е предвидено согласно законот за волонтерство да можат да склучуваат волонтерски договори согласно ЗВ. Со поцит
vrabotena sum vo privatna firma,na pola rabotno vreme odnosno na 20h.gazdata donese dokument M1 od Fond za PIOM so 40h rabotno vreme da se prikaze ako dojde inspekcija.toa e smao maska!plata ni se pusta 5000 na banka,a ostanato na raka.koj e toj kakva e taa vrska i mafija koja smee da mu izdade doc.so pecat so lazni podatoci cisto formalno??!!uste ni stavi uslov odsega nemame zagarntiran l.d. tuku imame uslov od -do poedinecno sekoj vraboten kolku treba d anapravi promet za da mu se isplati cela plata.dokolku si pod dadeniot iznos togas uste 2,5% ti se odzema od toa sto si go izrabotil!sramota !kaj go ima ova?!so sto nie ke gi gledame nasite deca?ke mi kaze li nekoj kako da se spreci ova?kako smee vaka?
За ова потребно е да го известите Државниот инспекторат за труд на 3116 110 или посетета ја нивната веб страна dit.gov.mk. Поздрав,
Дали оваа страна функционира? Ве молам за итен одговор
Pocituvani,Da ovaa strana funkcionira se razbira vo sekoe vreme i vo interes na graganite na drzavata .Ke napomenam deka dokolku vi e hiten odgovorot ima nasi kontakt telefoni kade sto mozi da ne kontaktirate. So pocit
Почитувани, По седум месечна работа во приватна фирма (комерција) наидов на несогласување со работодавецот (неплатена прекувремена работа, промена на смени на работа секој ден без претходен договор, скратување на износот на плата поради банални причини, непочитување на правото за слободни денови во неделата). Мојата одлука е да ја напуштам фирмата на пристоен начин. На моето барање за Решение за спогодбен престанок на работен однос, добив негативен одговор. Ми беше побарано да си напишам изјава дека ја напуштам фирмата. Ме интересира, дали ќе имам проблеми за пријавување во Бирото за вработување, бидејќи доброволно ја напуштам работата? Дали Изјавата која ке ја доставам до сегашниот работодавец, може да ми наштети во иднина? Ве молам за совет. Однапред благодарам
Почитувани Во врска со вашето прашање Ви го даваме следниот одговор: Согласно член 67 став 1 алинеја 1 и 2 право на паричен надоместок не може да оствари невработено лице на кое работниот однос му престанал поради: - давање писмена изјава од работникот дека сака да му престане работниот однос, освен ако таквата изјава е дадена поради промена на местото на живеење на брачниот другар или склучување на брак; - спогодбено престанување на работниот однос. Гореспоменатите начини на престанок на работен однос нема да Ви пречат да се пријавите во евиденцијата на невработените лица во Агенцијата за вработување на Република Македонија. Со почит,
Na 01.03.2013 pocnav so rabota vo gradezna firma.Primerok od dogovorot za vrabotuvanje do denes ne mi e daden na uvid i jas vo nego ne sum podpisana(mozen e i falsifikat).Ne mi e daden i obrazec M1/M2 i neznam vo kakov raboten odnos sum primana.Jas im imam dostaveno Diploma,licna karta i Ovlastuvanje B za izvedba na gradbi.Dosega imam zemeno edna plata za mesec mart.Plavi kartoni nemam dobieno iako vo zdravstvenata kniska ima niven pecat.Se somnevam deka moeto Ovlastuvanje go imaat iskoristeno za da dobijat Licenca B za izvedba.Od 30.04.2013 mi najavija prestanok na rabotniot odnos.Kako da go dobijam dogovorot i M1/M2 dokolku firmata ne mi gi dava na uvid.Kade da gi prijavam za site nepravilnosti od raboten odnos i zloupotreba na Ovlastuvanjeto
Почитувани ,Согласно законот за работни односи се уредуваат работните односи меѓу работниците и работодавачите кои се воспоставуваат со склучување на договор за вработување, Форма на договорот за вработување,со член 15 од истиот закон предвидено е сл.(1) Договорот за вработување се склучува во писмена форма.(2) Договорот за вработување се чува во работните простории во седиштето на работодавачот.(3) Примерок од склучениот договор за вработување му се врачува на работникот на денот на потпишувањето на договорот за вработување. Страни на договорот за вработување,со член 16 страни на договорот за вработување се работодавачот и работникот.Доколку вие нешто се сомневате во лоча намера на работодавачот можи да се обратите до Државниот инспекторат за труд или да се јавите на тел.број. 02/3116-110 Со почит
Почитувани сакам да ве прашам за следната ситуација : Татко ми почна на работа на 30.10.2012 год. со договор на определено време. Договорот на два пати му беше продолжен и сега му е до 30.05.2013. За 2012 искорисисти 4 дена годишен одмор. Колку денови годишен одмор му се следуваат за 2013? Дали доколку сега го отпуштат од работа има право на исплата на деновите од годишниот одмор?
Почитувани ,согласно Законот за работни односи ("Службен весник на Република Македонија" бр.62/05, 106/08, 161/08,114/09,130/09, 50/10, 52/10, 124/10, 47/11, 11/12, 39/12 , 13/13 и 25/13) со член 145 е предвидено Работникот има право на надоместок на неискористениот дел од годишниот одмор пред престанок на работниот однос, ако претходно побарал користење на годишен одмор, а не му било овозможено користење на годишен одмор, а работниот однос му престанал не по негова вина и волја. Стекнување право на годишен одмор со член 139 од истиот законработникот кој за првпат заснова работен однос се стекнува со правото на цел годишен одмор, кога ќе оствари непрекината работа од најмалку шест месеца кај ист работодавач, без оглед на тоа дали работникот работи полно работно време или пократко работно време од полното. Со почит
Pocituvani kako da se izdejstvuva da se smeni inspekciskiot nadzor vo trudovata inspekcija,bidejki zenata e potkupena i ne prevzema nisto za prijavi po osnov: za ne pocituvanje na zakonot za rabotni odnosi? Imeno se raboti za edna tekstilna fabrika vo centarot vo Skopje do klinicki centar kade ima enormno nepocituvanje na zakonite za rabobni odnosi (se raboti za praznici,rabotnoto vreme e od petok do sabota i sabota od 07-15 casot,a se raboti prekuvremeno-skrisno do docneznite casovi, i vo nedelite, ima kratenje na platite,?So iminja nemozeme da se sluzime bidejki se plasime da ne ja izgubime rabotata! Ve molime da izdejstvuvate i ova prasanje da bide i apel za dejstvuvanje za podobruvanje na nasite rab.prava Pozdrav,od 100-tina vraboteni vo fabrikata!! Pocituvani kako da se izdejstvuva da se smeni inspekciskiot nadzor vo trudovata inspekcija,bidejki zenata e potkupena i ne prevzema nisto za prijavi po osnov: za ne pocituvanje na zakonot za rabotni odnosi? Imeno se raboti za edna tekstilna fabrika vo centarot vo Skopje do klinicki centar kade ima enormno nepocituvanje na zakonite za rabobni odnosi (se raboti za praznici,rabotnoto vreme e od petok do sabota i sabota od 07-15 casot,a se raboti prekuvremeno-skrisno do docneznite casovi, i vo nedelite, ima kratenje na platite,?So iminja nemozeme da se sluzime bidejki se plasime da ne ja izgubime rabotata! Ve molime da izdejstvuvate i ova prasanje da bide i apel za dejstvuvanje za podobruvanje na nasite rab.prava Pozdrav,od 100-tina vraboteni vo fabrikata!! Pocituvani kako da se izdejstvuva da se smeni inspekciskiot nadzor vo trudovata inspekcija,bidejki zenata e potkupena i ne prevzema nisto za prijavi po osnov: za ne pocituvanje na zakonot za rabotni odnosi? Imeno se raboti za edna tekstilna fabrika vo centarot vo Skopje do klinicki centar kade ima enormno nepocituvanje na zakonite za rabobni odnosi (se raboti za praznici,rabotnoto vreme e od petok do sabota i sabota od 07-15 casot,a se raboti prekuvremeno-skrisno do docneznite casovi, i vo nedelite, ima kratenje na platite,?So iminja nemozeme da se sluzime bidejki se plasime da ne ja izgubime rabotata! Ve molime da izdejstvuvate i ova prasanje da bide i apel za dejstvuvanje za podobruvanje na nasite rab.prava Pozdrav,od 100-tina vraboteni vo fabrikata!!
Почитувани, би ве замолиле за превземање на конкретни мерки да ни достават име на фирмата и локација, како и тоа кај кој инспектор се обратиле за да можеме да го разгледаме случајот за неговото непостапување.
Почитувани, ме интересира дали при вработување кога работодавецот е странец, договорот за вработување е законски доколку истиот е склучен само на англиски јазик?
Pocituvani,vo R.Makedonija sluzben jazik e makedonskiot, i toj jazik se upotrebuva i dogovorot treba da bidi na makedonski jazik za upotreba,a interno na kakov jazik sakate mo\i da komunicirate. pozdrav
bev vrabotena 27 i 3 meseci vo Stopanska banka-sv.nikole.bev nepravedno otpustena i za 6 meseci ne ostvariv tehnoloski visok.primav 1 godina nadomest.vo avgust ke polnam 60 godini.sakam da znam dali 18 meseci pred penzija me sluduva na domest.
Почитувани, Во врска со вашето барање за остварување право на паричен надоместок Ве известуваме за следното: Врз основа на вашиот стаж согласно член 71 став 2 алинеја 12, вие сте имале право на паричен надоместок во траење од 12 месеци и истите сте ги искористиле. Со правото на паричен надоместок до пензионирање можете да се стекнете доколку ги исполнувате условите од член 65 од законот за вработувањето и осигурување во случај на невработеност односно сте во работен однос во траење од девет месеци непрекинато или 12 месеци со прекин во последните 18 месеци. Поздрав
Почитувани, Со надеж дека овој пат ке добијам одговор, повторно Ви го доставувам моето прашање, малку дополнето. Имено, Во 2003 година се вработив во приватна здравствена ординација. Својот работен однос своеволно го прекинав (дадов отказ и веднаш бев одјавен) на ден 12. Март 2013, за веке на 15 март 2013, да бидам пријавен (засновам нов работен однос на неопределено време во друга приватна здравствена ординација. Ме интересира дали можам да остварам право на целосен годишен одмор земајки во предвид дека за претходната година тоа го немав остварено, за што имам и потврда од претходната приватна здравствена ординација. На новото работно место ми велат дека треба да поминат полни шест месеци за да можам да го остварам тоа право. Воедно ми велат дека евентуално можам за секој изминат месец од месец март (пет месеци) да добијам вкупно 10 денови (по два дена за секој месец), но притоа го губам правото на редовен и целосен годишен одмор. Најитно Ве молам на одговор
Почитувани , Стекнување право на годишен одмор согласно Член 139 од Законот за работни односи работникот кој за првпат заснова работен однос се стекнува со правото на цел годишен одмор, кога ќе оствари непрекината работа од најмалку шест месеца кај ист работодавач, без оглед на тоа дали работникот работи полно работно време или пократко работно време од полното .Имајќи ги предвид горенаведените одредби, во конкретниот случај работникот ќе оствари право на цел годишен одмор по непрекината работа од најмалку шест месеци кај истиот работодавач, но работникот согласно член 140 став 1 има право на користење на пропорционален дел на годишниот одмор во вкупен износ од по два дена за секој месец работа, ако во календарската година во која склучил работен однос не се стекнал со правото на целосен годишен одмор. Со почит, МТСП
Почитувани би Ве замолил за одговор по следново прашање! Во работен однос во приватна ординација бев од први месец 2004 година. На ден 12 март 2013 поднесов отказ на тоа работно место и веке на 17 март 2013 година добив решение за вработување во друга пруватна здравствена ординација. Ме интересира дали имам право на користење на годишен одмор сега во Август месец или морам да чекам да изминат тие шест месеци??. Напоменувам дека на страрото работно место го немав искористено годишниот одмор, а овде на новото работно место ми рекоа дека поради прекин на работниот однос тие неколку дена во март, ке треба да чекам да изминат тие шест месеци.
Почитувани прашањето по втор пат го одговараме Стекнување право на годишен одмор согласно Член 139 од Законот за работни односи работникот кој за првпат заснова работен однос се стекнува со правото на цел годишен одмор, кога ќе оствари непрекината работа од најмалку шест месеца кај ист работодавач, без оглед на тоа дали работникот работи полно работно време или пократко работно време од полното .Имајќи ги предвид горенаведените одредби, во конкретниот случај работникот ќе оствари право на цел годишен одмор по непрекината работа од најмалку шест месеци кај истиот работодавач, но работникот согласно член 140 став 1 има право на користење на пропорционален дел на годишниот одмор во вкупен износ од по два дена за секој месец работа, ако во календарската година во која склучил работен однос не се стекнал со правото на целосен годишен одмор. Поздрав
Врз основа на Член 3 и Член 4 за издавање на лиценца за вршење на психолошка дејност од Законот за вршење на психолошка дејност ( Службен весник на Р.Македонија бр 6/05 од 28.01.2005 година), Врз основа на Член 28, 29, 30, 31, 32 од Точка 5 за психолози приправници од Законот за вршење на психолошка дејност и Врз основа на Статутот на Комората на психолози на Р.Македонија, треба да склучам договор за стажирање во некоја институција во времетраење од една година, пред да се здобиам со правото да полагам стручен испит за добивање на лиценца за вршење на психолошка дејност. Во договорот за стажирање кој што го дава коморота на психолози на Р. Македонија, Член 5 гласи: Паричен надоместок - Институцијата/канцеларијата за приватна пракса не е обврзана да дава паричен надоместок за ангажманот на психологот приправник. Меѓутоа, ако договорот предвидува стажирање подолго од 3 месеци, во случај на заемен договор помеѓу двете страни (психологот приправник и институцијата/ канцеларијата за приватна пракса) може да се регулира и одреди паричен надоместок за ангажманот на психологот приправник. Доколку би стажирала во подрачна служба на Министерството за труд и социјална политика за тој период од една година мене како приправник со високо образование, дали ми следува паричен надомест и доколку ми следува дали треба сама да го побарам и од кого? Дали од раководителот на подрацната служба или треба да пратам некакво писмено барање до секторот за човечки ресурси во Министерството?
Pocituvani, Po odnos na vaseto prasanje Ministerstvoto za tud i socijalna politika ne e nadlezno za odgovor na ova prasanje,sto mozi da vi pomognime e toa da se obratite vo Komorata na psiholozi na Makedonija. Pozdrav
Pocituvani,vkupno imam raboteno 9 god.i 3 meseci vo drzavna firma so "dogovori na delo".Prviot dogovor glasi DOGOVOR ZA DELO,pa sleduvaat DOGOVOR ZA AVTORSTVO a posledniot od pred tri godini glasi IZVEDUVACKI DOGOVOR.Sega mi se zakanuvaat so otpushtanje od rabota.Prashuvam koi se moite prava.Odnapred blagodaram.
Pocituvani,Ministerstvoto za trud i socijalna politika ne e nadlezno po odnos na vaseto prasanje. Pozdrav
imam 30 god,nevraboten sum a roditelite mi se pocinati koga imav 20 god.dali imam pravo da apliciram za oglasot na koj drzavat ke vrabotuva deca bez roditeli.i dali voopsto ima nekakva pomos za mojot slucaj.blagodaram
Почитувани,Огласот за вработување кој започна на 16.8.2013 година согласно програмата Д-10 се однесува на сите заинтересирани лица кои до 18 годишна возраст имале статус на деца без родители и без родителска грижа, и коишто ќе ги исполнуваат условите и критериумите наведени во огласот, и истите ќе можат да аплицираат во наредните 20 дена за добивање на соодветен работен ангажман во зависност од нивните квалификации. Исто така сакаме да ви укажеме на можностите што ги овозможува Владата на Република Македонија преку активните програми за вработување, евидентираните невработени лица да го реализираат своето вработување или преку различни видови на обуки да ги зголемат своите работни квалификации и на тој начин да бидат поконкурентни на пазарот на трудот. Аплицирањето за овие програми за вработување може да го направите врз основа на претходен јавен оглас објавен од страна на Агенцијата за вработување на Република Македонија и локалните центри за вработуваее и електронските и пишани медиуми. Исто така ви препорачуваме редовно да се информирате за сите активности кои ги спроведува Агенцијата за вработување, а се однесуваат на невработените лица со цел навремено да се вклучите во некои од нив. За вас е добро доколку не сте регистриран во Агенцијата за вработување, да се регистрирате. Поздрав
Pocituvani, dali penzioner moze da raboti so dogovor za opredeleno vreme, odnosno dogovor za delo i od koja dejnost.
Почитувани, корисник на пензија може да заснова работен однос и на опредеелено или неопределено време) или да врши самостојна дејност и во тој случај му се запира исплатата на пензија . Доколку пензионерот има склучено договор за дло не му се запира исплатата на пензијата, бидејќи тоа не е работен однос. Но, доколку биде затекнат на работа со договор за дело од државен инспекторат за труд, ќе му се изреше прекршочна мерка на работодавачот видејќи има непријавен работник поздрав
Здраво.. За работен однос договор на дело колку следува годишен одмор
почитувани,договорот за дело не е работен однос. Договорот за дело е уреден со Законот за облигационите односи (член 619-648).Со договор за дело вршителот на работата (претприемач, изведувач на работи) се обврзува да изврши определена работа, како што е изработка, или поправка на некој предмет или извршување на некоја физичка или интелектуална работа и слично, а нарачувачот се обврзува за тоа да му плати надомест. Со почит, МТСП
Pocituvani, sopstvenik sum na malo trgovsko pretprijatie (TP) so dvajca vraboteni. No sega za godisniot odmor imame potreba od vrabotuvanje na uste edno lice. Liceto koe sto sakam da go vrabotam e veke vraboteno so polno rabotno vreme. Nakratko bi sakal da go vrabotam na samo 10 tina dena so skrateno (ili polno) rabotno vreme i toa za vreme na negoviot godisen odmor vo maticnata firma. Dali moze toa zakonski da se izregulira bez da imame problemi i toj kako vraboten i jas kako sopstvenik? Fala mnogu i sekoe dobro.
Почитувани,Согласно со законот за работните односи со членот 121 уредено е дополнително работење (1) Работникот, кој работи полно работно време, може по исклучок да склучи договор за вработување со неполно работно време со друг работодавач, меѓутоа најмногу за десет часа неделно, со претходна согласност на работодавачите, каде што е вработен со полно работно време. (2) Обврзен составен дел на договорот за вработување според ставот (1) на овој член е договорот за начинот на остварувањето на правата и обврските од овој работен однос со оглед на правата и обврските на работникот кај работодавачот, каде што е вработен со полно работно време. (3) На работникот, кој склучува договор за вработување според ставот (1) на овој член, престанува да му важи договорот за вработување во согласност со овој закон, по изминувањето на договореното време, или ако е повлечена согласноста на работодавачот, каде што работникот е во работен однос со полно работно време. Поздрав
Почитувани, Имам сеуште неискористен годишен одмор од 14 дена,на ден 03.06.2014 (годишен одмор за 2013). Поради тоа што работам со странски клиенти,сопственикот на компанијата се одградување од правото да биде надлежен за одобруванње на мојот одмор,и правото го префрлува на клиентите кои се странци.Тие не одобруваат искористување на мојот одмор, поради потреба моја на работното место и големиот обем на работа. Поради овие причини и мојот работодавач се согласува со нив и правото на употреба на годишен одмор ми е скратено поради оваа причина,иако во текот на претходниот период одморот постојано не ми беше одобруван поради иситите причини. Работодавачот ми понуди да остнатиот годишен одмор да можам да го искористам и после 30.06.2014 или да ми биде исплатен паричен надоместок. Ве молам за информација дали работодавачот смее да одлучува за мене дека немам право на искористување на годишен одмор иако истиот претходно цело време беше одложуван по нивна одлука? Исто ме интересира,бидејќи имам 14 денови дали може годишниот одмор да се земе последниот работен ден од Јуни месец и истиот да трае и во текот на Јули,а тоа сеуште да биде минатогодишен одмор? Со почит
Почитувани, Согласно со Законот за работните односи утврдено е правото за користење на годишниот одмор со член 141: (1) Годишниот одмор по правило се користи во текот на календарската година. (2) Годишниот одмор може да се користи и во два дела, со тоа што првиот дел мора да трае најмалку 12 работни дена. (3) Работодавачот е должен на работникот да му обезбеди искористување на 12 работни дена годишен одмор до крајот на тековната календарска година, а остатокот до 30 јуни идната година. (4) Годишниот одмор којшто не бил искористен во тековната календарска година заради отсутност поради боледување или повреда, породилен одмор или одмор за нега и чување на дете, работникот има право да го искористи до 30 јуни идната календарска година. (5) Работникот кој работи во странство може во целост да го искористи годишниот одмор до крајот на идната календарска година, ако е така определено со колективниот договор на работодавачот. а согласно член 145 : (1) Работникот има право на надоместок на неискористениот дел од годишниот одмор пред престанок на работниот однос, ако претходно побарал користење на годишен одмор, а не му било овозможено користење на годишен одмор, а работниот однос му престанал не по негова вина и волја. (2) Ништовна е каква било спогодба со која работникот би се откажал од правото на годишен одмор. Поздрав
Rabotev vo firma 9 meseci go ima prekinato rabotnio odnos za da se vrabotam na drugo mesto dali treba da mi go isplatat neiskoristenio godusen odmor
Почитувани,Согласно со Законот за работните односи со член 145 е уредено правото на работникот,има право на надоместок на неискористениот дел од годишниот одмор пред престанок на работниот однос, ако претходно побарал користење на годишен одмор, а не му било овозможено користење на годишен одмор, а работниот однос му престанал не по негова вина и волја. Поздрав
dali moze da se napravi prerasporeduvanje od edno rabotno mesto na drugo potocno vrabotena sum kako higienicarka so sredno pravno a vo meguvreme imam zemeno licenca za neguvatelka vo gradinka rabotam 4 godini dali prednost za unapreduvanje imam jas ili nekoj drug odnapred vi blagodaram
Pocituvani,Soglasno Zakonot i Utavot na R.Makedonija po odnos na vrabotuvanje site podednakvo imaat pravo.Pozdrav
Pocituvani, vraboteno lice vo privatna firma eden mesec pred godisniot odmor koj sto po zakon go sleduva go otpusta rabotodavacot(2 ipol godini stas) dali go sleduva platen odmor i ako e taka vo koja institucija moze da se reagira za slucajot. Blagodaram
Почитуван,за ова прашање ќе биде потребно да се обратите до Државниот инспекторат за труд на 3116 110 или на dit.gov.mk, бидејќи испекциски надзор кај работодавaчите за начинот на примена на законите и другите прописи од областа на работното законодавство, колективните договори и договорите за работа, вршат инспекторите за труд. Поздрав
kolku dena raboten odmor sledi so 6 casa rabotno vreme
Почитувани, Согласно со Законот за работните односи со договор за вработување со неполно работно време во член 48 предвидено е : (1) Договор за вработување може да се склучи, исто така, и за работно време пократко од полното работно време (неполно работно време). (2) За неполно работно време се смета времето кое е пократко од полното работно време кај работодавачот. (3) Работникот кој склучил договор за вработување со неполно работно време, има договорни и други права и обврски од работниот однос како работникот кој работи полно работно време и ги остварува пропорционално на времето, за кое што склучил договор за вработување, освен тие за кои со закон поинаку е определено.Поздрав
ПОЧИТУВАНИ,ме интересира дали за време на боледување смее да се избрише вработениот од евиденција т.е отказ и дали му следува одморот бидејќи не е искористен се работи за спогодбен отказ во приватна фирма Ве замолувам да ми ги кажете правата за овој случај, благодарам.
Почитувани, колку што може да се уочи од вашето прашање се работи за некоја нерегуларност околу вашиот работен однос,за ова прашање ќе биде потребно да се обратите до Државниот инспекторат за труд на 3116 110 или на dit.gov.mk, бидејќи испекциски надзор кај работодавaчите за начинот на примена на законите и другите прописи од областа на работното законодавство, колективните договори и договорите за работа, вршат инспекторите за труд. Поздрав
Pocituvani,vo mecec Februari zapocnav da rabotam vo nova firma i za prasanjeto okolu isplata na regres za godisen odmor ne me sleduva zosto firmata imala svoe pravilo da isplati samo na vrabotenite vo period od 01.01.2014 do 01.07.2014 za drugite koi vo tekovnata godina koga ke napolnat 6 meseci vo istata firma ne gi sleduva regres za godisen odmor.Ve molam ako mozete da mi objasnite dali imam pravo da mi se isplati regres za godisen odmor vo tekovnata 2014 god koga ke napolnam 6 mececi vo istata firma.Blagodaram.
Почитувани, Регресот за годишен одмор се исплатува еднаш во текот на годината. Износот се утврдува според основицата која важи на денот на донесувањето на Одлуката за исплата. Прашањето за законско регулирање на надомест на регрес за годишен одмор во Законот за работни односи, како право не е утврдено, меѓутоа треба да се има во предвид дека со колективни договори може да се уредуваат и утврдуваат во согласност со закон повеќе и поголеми права, обврски и одговорности за договорните страни кои го склучуваат колективниот договор. Од овие причини е утврдена и дадена можноста за уредување на правото на регрес за годишен одмор со општиот колективен договор за приватниот сектор во областа на стопанството, а притоа треба да се има во предвид дека Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството се применува непосредно и е задолжителен за работодавачите и вработените во приватниот сектор во Република Македонија. Согласно член 67 од Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството, Комисија која се формира од учесниците при колективното договарање, односно од потписниците на колективниот договор дава толкување на одредбите на овој колективен договор. Според тоа, a со оглед на тоа што како потписници на Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството се јавуваат Организација на работодавачите на Македонија и Сојуз на синдикатите на Македонија, за толкување на оваа одредба потребно е да се обратите до потписниците на истиот. Поздрав
Ke Ve molam me interesira zakonski kolku slobodni denovi mi sleduvaat za svadbata na moeto dete Vi blagodaram odnapred
Почитувани, Вашето прашање треба да го побарате во Колективниот договор и да се информирате од вашиот работодавач. Поздрав
Ke Ve molam me interesira zakonski kolku slobodni denovi mi sleduvaat za svadbata na moeto dete Vi blagodaram odnapred
Почитувани, Вашето прашање треба да го побарате во Колективниот договор и да се информирате од вашиот работодавач. Поздрав
Почитувани, би сакала да ве прашам 1. Која е постапката за вработување во Јавна установа за деца -детска градинка на испразнето работно место по основ на пензионирање? Дали е можно ново вработениот да биде вработен на итно и неодложно на 3 месеци па потоа работниот однос да се трансформира на договор за дело и кога ке поминат 2 години непрекинат работен однос работниот статус, да се трансформира од определено на неопределено работно време ? 2.Дали вработениот веднаш влегува на работа на старо финансирање или не,? 3.Дали мора да се чека согласност од министерството за финасии преку министерстото за труд и социјална политика за да биде вработено лицето или таа согласност нее е потребна бидејки се продолжува на работа на старо финансирање бидејќи претходниот работник отишол во пензија? 4.Во кои случаи може да дојде до затварање на горенаведеното работно место ? 5.Сто ке се случи со работното место доколку никој не биде вработенза време од една година од денот на одење во пензија на стариот работник а притоа нема стигнато никаква согласнот од министерството за финанси преку министрествто за труд и социјална политика . 6.Со кои закони се уредени горенаведените прашања? Ќе ви бидам бескрајно благодарна доколку ми одговорите на поставените прашања...
Почитувана, Во Законот за Буџетите е уредена постапка за вработување. Согласно членот 51 став (1) „Буџетските корисници и единки корисници на средства од Буџетот на Република Македонија, можат да вработуваат нови работници и да пополнуваат испразнети работни места, да вработуваат работници на определено време и да склучуваат договори за отстапување на работник за привремени вработувања за вршење на привремени работи, само под услов, ако за тоа се обезбедени средства во Буџетот на Република Македонија и ако се планирани во планот за пополнување на работни места во текот на фискалната година, кој е поднесен при поднесувањето на буџетската пресметка.“ Министерството за финансии во рок од 30 дена од денот на приемот на барањето за вработување, писмено ги известува институциите од ставот (1) на овој член, за обезбедени средства за вработување. Барање за вработување до Министерството за труд и социјална политика поднесува градинката (за вработувања со буџетски средства), а Министерството го проследува до Министерството за финансии. Министерството за финансии е должно во рок од 30 дена од денот на приемот на барањето за вработување писмено да го извести Министерството за обезбедени средства за вработување, а известувањето/согласноста за вработување добиена од Министерството за финансии, Министерството за труд и социјална политика го проследува до градинката. За итни и неодложни работи чие вршење не трпи одлагање, работниот однос може да се заснова на определено време и без јавно огласување, но најмногу до 90 дена (оваа можност е дадена со Законот за заштита на децата). Ангажирање на лица со договор за дело е облигационен однос согласно Законот за облигации. Согласно член 17 од Законот за извршување на Буџетот на Република Македонија за 2014 година „Буџетските корисници и единките корисници на средства од Буџетот на Република Македонија, јавните претпријатија, агенции и јавно-правните субјекти основани од централната власт, како и трговските друштва основани од Република Македонија, освен независните регулаторни тела со јавни овластувања утврдени со закон, можат да вработуваат работници на определено време, на неопределено време и да склучуваат договори за отстапување на работник за привремени вработувања, за вршење на привремени работи само под услов ако за тоа се обезбедени финансиски средства во Буџетот на Република Македонија, односно во финансиските планови за тековната фискална година. Министерството за финансии во рок од 30 дена од денот на приемот на барањето за вработување на нови работници, писмено ги известува субјектите од став 1 на овој член за обезбедените финансиски средства за бараните вработувања. “ Со почит
Вкупниот износ на месечната бруто плата изнесува 14,000 МКД, од што 11, 200 МКД е основна бруто плата, а износот на фиксната провизија е 2800 МКД бруто. Ова е за скратено работно време, 20 часа неделно. Колку е нето плата?
Pocituvani, po odnos na vaseto prasanje Ministerstvoto za trud i socijalna politika nemo\e da se proizjasne od pricina sto prasanjeto ne e jasno, ve molime da go pretcizirate.Pozdrav
ме интересира како може редовен студент да биде во редовен работен однос..дали е тоа возможно?
Pocituvani,Dokolku vasiot proces ne e narusen na studiranje nema precka za vrabotuvanje.Pozdrav
Ве молам, да ми одговорите доколку сте во можност. Фирма во која што работам веке од јули 2013, ја затвара продавницата каде што работам но не и фирмата бидејки се ланец на продавници. Одмор немам земено а пријавена сум на пола работно време(4 часа) па ве молам да ми кажете колку имам право на денови од годишниот одмор за да ми се исплатат и дали имам право на к-15 регрес и кој го одредува ако ми следува за да знам каде најпрво да се обратам? Ви благодарам
Почитувани, Согласно со Законот за работните односи уредено е правото на годишен одмор со член 137став 1,2,3, и 4 : (1) Работникот има право на платен годишен одмор од најмалку 20 работни дена. (2) Годишниот одмор од ставот (1) на овој член со колективен договор или договор за вработување може да се продолжи до 26 работни дена. (3) Повозрасен работник од членот 179 на овој закон, инвалид, работник со најмалку 60% телесно оштетување и работник кој негува и чува дете со телесен или душевен недостаток има право на уште три работни дена годишен одмор. (4) Работодавачот е должен на работникот да му издаде решение за правото на користење на годишен одмор, додека за регресот за годишен одмор се исплатува еднаш во текот на годината. Износот се утврдува според основицата која важи на денот на донесувањето на Одлуката за исплата. Прашањето за законско регулирање на надомест на регрес за годишен одмор во Законот за работни односи, како право не е утврдено, меѓутоа треба да се има во предвид дека со колективни договори може да се уредуваат и утврдуваат во согласност со закон повеќе и поголеми права, обврски и одговорности за договорните страни кои го склучуваат колективниот договор. Од овие причини е утврдена и дадена можноста за уредување на правото на регрес за годишен одмор со општиот колективен договор за приватниот сектор во областа на стопанството, а притоа треба да се има во предвид дека Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството се применува непосредно и е задолжителен за работодавачите и вработените во приватниот сектор во Република Македонија. Согласно член 67 од Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството, Комисија која се формира од учесниците при колективното договарање, односно од потписниците на колективниот договор дава толкување на одредбите на овој колективен договор. Според тоа, a со оглед на тоа што како потписници на Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството се јавуваат Организација на работодавачите на Македонија и Сојуз на синдикатите на Македонија, за толкување на оваа одредба потребно е да се обратите до потписниците на истиот. Поздрав
Почитувани, вработена сум во приватна фирма, но имам сомнеж дека работам последниов месец за без пари т.е имам чувство дека ме одјавиле без јас да знам.Ве молам да ми кажете каде и како можам да разберам, дека се уште сум пријавена? Другото прашање ми е : Дали може да ме одјават додека користам годишен одмор без да ме известат и јас да разберам? Ако ме одјават без оотказно решение и без мое знаење - како можам да си ги заштитам правата и има ли законски предвиден рок од моментот на одјавување (без работникот да знае) и колку е тој рок??? Ви благодарам.
Pocituvani,Ke otidite vo Agencija za vrabotuvanje vo mestoto kade sto \iveete i so vasa l.k ke se proveri dali imate status na vraboten ili odjaven.Pozdrav
Kade mozam da prijavam nepravilnosti vo rabotenjeto za privatna firma od oblasta shumarstvo??
Почитуван,за ова прашање ќе биде потребно да се обратите до Државниот инспекторат за труд на 3116 110 или на dit.gov.mk, бидејќи испекциски надзор кај работодавaчите за начинот на примена на законите и другите прописи од областа на работното законодавство, колективните договори и договорите за работа, вршат инспекторите за труд. Поздрав
Почитувани, ме интересира која е највисоката сума за регрес за годишен одмор (К-15) која може да се исплати на вработен. Барав но не можев да најдам во законите. Благодарам
Регресот за годишен одмор се исплатува еднаш во текот на годината. Износот се утврдува според основицата која важи на денот на донесувањето на Одлуката за исплата. Прашањето за законско регулирање на надомест на регрес за годишен одмор во Законот за работни односи, како право не е утврдено, меѓутоа треба да се има во предвид дека со колективни договори може да се уредуваат и утврдуваат во согласност со закон повеќе и поголеми права, обврски и одговорности за договорните страни кои го склучуваат колективниот договор. Од овие причини е утврдена и дадена можноста за уредување на правото на регрес за годишен одмор со општиот колективен договор за приватниот сектор во областа на стопанството, а притоа треба да се има во предвид дека Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството се применува непосредно и е задолжителен за работодавачите и вработените во приватниот сектор во Република Македонија. Согласно член 67 од Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството, Комисија која се формира од учесниците при колективното договарање, односно од потписниците на колективниот договор дава толкување на одредбите на овој колективен договор. Според тоа, a со оглед на тоа што како потписници на Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството се јавуваат Организација на работодавачите на Македонија и Сојуз на синдикатите на Македонија, за толкување на оваа одредба потребно е да се обратите до потписниците на истиот.
vraboten sum vo firma od privatniot sekto 4,5 godini,sopstvenikot otsekogas ni isplakal regres za godisen odmor i eve sega e 22.juni 2014 regresot mi e vo celost isplaten.jas na pocetokot od mesecov go izvestiv deka ke ja napustam firmata na krajov od mesecov,dali treba da ja vratam sumata sto mi ja ima isplateno za godisen odmor?
Регресот за годишен одмор се исплатува еднаш во текот на годината. Износот се утврдува според основицата која важи на денот на донесувањето на Одлуката за исплата. Прашањето за законско регулирање на надомест на регрес за годишен одмор во Законот за работни односи, како право не е утврдено, меѓутоа треба да се има во предвид дека со колективни договори може да се уредуваат и утврдуваат во согласност со закон повеќе и поголеми права, обврски и одговорности за договорните страни кои го склучуваат колективниот договор. Од овие причини е утврдена и дадена можноста за уредување на правото на регрес за годишен одмор со општиот колективен договор за приватниот сектор во областа на стопанството, а притоа треба да се има во предвид дека Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството се применува непосредно и е задолжителен за работодавачите и вработените во приватниот сектор во Република Македонија. Согласно член 67 од Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството, Комисија која се формира од учесниците при колективното договарање, односно од потписниците на кол